Att kent väljer att inleda sin sommarturné på Peace&Love-festivalen i Borlänge är inte det enda som påminner om sommaren 2008. Då som nu väljer man att inleda bombastiskt med skynke, intressant ljusshow samt ett något anonymt intro följt av en överraskande låt. Men där tar också liknelserna slut. För här mynnar allting ut i b-sidan "Utan dina andetag" samt en backdrop föreställande en varningssymbol för brandfarlighet.

Det som skiljer mest mellan bandets upptåg dessa två år emellan är ändå den både utmanande samt hitkavalkad till låtlista som den faktiskt är. Rent grafiskt är denna turné väldigt minimalistisk, faktiskt. Istället för att fara runt med extrema filmskärmar med tillhörande filmer förlitar man sig på ljusshowen (som inte ens innebär några lasrar). Vilket fungerar väldigt bra.

Främsta överraskningen bestod i avslutningsspåret "Det finns inga ord" från Röd, b-sidan "M" (som väckte starka känslor hos många i publiken, mig inkluderad) samt "Ingenting någonsin" från bandets debut. Även återkomsten utav "747" fungerade oväntat bra.

Som helhet var det en riktigt bra spelning, det märktes bandet var otroligt pepp på att få spela igen. Mängden människor i publiken sporrade nog också till Jockes fullkomligt exploderande rörelseschema. Vilket bara var positivt.