Jag vet ett ställe Oskar har läst på tidigare och det var inte Ekonomiprogrammet eller Handels. Min gräns går någonstans mellan dessa utbildningar (alternativt omfattande självstudier) och småkurser i exempelvis nationalekonomi (alternativt hobbyläsning av ekonomiartiklar).
Ba-ba-da-ba-da-ba-di-di
http://foto.stilren.se - portfolio
http://foto.stilren.se - portfolio
http://foto.stilren.se - portfolio
http://foto.stilren.se - portfolio
Jag talar inte om min utbildning. Oskar kan kalla mig icke-ekonom så klart. Jag skrev bara, som svar till dig, var gränsen går för när jag skulle kalla någon ekonom baserat på insikter (ej titlar). I övrigt var det bara oväntat för mig att Oskar kallade sig ekonom - och jag ville mest veta hur han definiera det (om inte efter titel). Kunde uttryckt mig bättre.
Ba-ba-da-ba-da-ba-di-di
Jag är fortfarande bara intresserad av hur du tolkade Krugmans artikel. Jag tar för givet att du ser ekonomi som något ytterst subjektivt som man inte kan dra några slutsatser av, och att det är bättre att vara "vidsynt" än att låsa fast sig vid gamla dammiga diagram och teser.
http://foto.stilren.se - portfolio
Vem har sagt att jag menar det? Jag är inte ute efter att motbesvisa något, se inte allt så svart och vitt!
Jag bara menar att lägger du kunskaper i andra ämnen, till din kära nationalekonomi - och genom att du får livserfarhet och för den delen yrkeserfarenhet - så kanske du blir mer vidsynt eller mer lyhörd om du så vill - inför de kunskaper du redan har.
Vi diskuterade ditt påstående om att ett samhälle inte 'funkar' om man ger olika rättigheter till människor utefter deras behov. Du börjar komma med oseriösa definitioner av 'att funka'. Å andra sidan var detta ingen diskussion eftersom jag snärtigt hade hittat en invändningsfri kritik av ditt påstående, oberoende av hur omfattande 'att funka' kan vara.
Ba-ba-da-ba-da-ba-di-di